Trött eller lugn?

Jag undrar om jag vet skillnaden mellan trött och lugn. Jag började jobba igen förra veckan. Semestern var slut. Jag var inte redo. Jag behövde vila mer. Men är semestern slut så är den. Jag tycker verkligen om mina kollegor. De känns som en familj men på jobbet finns det stora kravet på att man ska prestera.

Jag är alltid snabb och kan lätt forcera saker. Jag bestämde att börja hösten med att arbeta LUGNT. På något sätt borde det vara möjligt att ha samma mentala tempo som på semestern även om man är på jobbet? (De andra får anpassa sig till MIG för en gångs skull. Våga Vägra Stressa!)

Resultatet: Jag är känslig och gråter för allt. Jag tar in sådant som kanske inte är viktigt för det jag håller på med och det tar över före mina arbetsuppgifter. Jag klarar inte att fokusera och kommer på mig själv med att sitta framför datorn utan att göra någonting. Jag har heller inte en aning om vad jag håller på med.

Min fundering: Håller jag på och bränner ut mig? Min hjärna loggar ut. Vi är inte uppe i normal fart på jobbet än och jag glömmer redan saker.

Vad göra?

Fortsätta fokusera på att ta det lugnt. Om jag inte klarar jobbet: prata med chefen.

Ännu en dag i verkligheten. Vad gör jag här? Jag är inte byggd för den! Trivs mycket bättre i de luftslott jag bygger åt mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.