Skrivstuga

På mitt lilla torp finns ett gammalt magasin. Huset har använts som snickarbod för längesedan. Men eftersom jag inte snickrar har det blivit en plats för förvaring av en del nyttiga saker men i ärlighetens namn, mest skräp.

Jag skriver och drömmer om att få tid att skriva mer. Ofta sitter jag vid köksbordet eller matsalsbordet i vardagsrummet. Men det är inga fasta arbetsplatser. De verktyg jag använder mig av i den kreativa processen, dator, pennor, mängder av olika skrivblock, post-its, långa hoptejpade sidor med tidslinjer och små söta kort med karaktärer till mitt projekt blir till skräp och oreda när jag går därifrån. Ofta låter jag sakerna ligga framme. Det är bäst att slippa leta efter allt när jag ska börja skriva nästa dag igen. Men ibland ser det tråkigt ut och då försöker jag åtminstone lägga allt i en eller två spretiga högar. De blir aldrig prydligt jämna eftersom min nödvändiga tidslinje inte låter sig vikas hur som helst utan att hota med att falla isär och skapa merarbete som stjäl tid från skrivtiden. Så. Högarna får vara spretiga.

Men nu håller något på att hända.

gamlamagasingolvet Det här är det gamla golvet från magasinet och några påsar med skräp. Ut med allt som inte går att använda.

Sedan tar det kreativa arbetet vid. Det är långt kvar men jag får hjälp av en vän i familjen. Samtidigt lär jag mig att bygga hus. Sakta men säkert håller min skrivstuga på att ta form.

36A3088D-50AE-449C-98D5-52F09BCA136B

Nu har den fått en dörr och även fönster. Nästa steg är isolering, grusning av grunden och så nytt golv förstås. Där står den fint min skrivstuga, inunder eken.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.