NaNoWriMo? Eller Livet med en hundvalp?

Äntligen är det november! Jag har varit med i NaNoWriMo = national novel writing month något år tidigare men det har inte passat in i min skrivprocess. Det här året befinner jag mig mitt i ett råmanus så eventet kommer perfekt. Förhoppningsvis ska det hjälpa mig upp ur skrivsvackan för…

skrivandet just nu är seeeeeeeeegt. Jag håller på och skriver råmanuset och har kommit till mittendelen. Ingenting har hettat till ordentligt och just nu är det saker som bara ska skrivas igenom. Allting blir fult och klumpigt men jag bortser från det. När den här fula versionen är klar ska jag skriva ut den, läsa, stryka under och sedan börja formge texten. Det är där den verkliga magin händer. Jag älskar att redigera! (Något jag inte delar med alla andra) Att skriva råmanus är däremot ångestladdat. Jag blir rädd att förstöra något, glömma något viktigt eller att helt enkelt inte få ihop en vettig text. Jag har en vision om det jag vill skriva och vill inte komma för långt bort från det idealet. Jag försöker intala mig att ”utan råtext kan jag aldrig mejsla ut det ideal jag eftersträvar” men det slutar ändå med att jag blir rädd för min egen text.

Idag har jag till exempel suttit framför datorn och låtsat att jag skrivit. Medan jag egentligen kluddat på ett papper bredvid, läst gamla textsnuttar och varit inne på olika skrivkurser jag läser vid sidan om. Allt kopplat till skrivande så det är bra. Men har det hänt något med manuset? Inte precis. Först ikväll kom jag på att huvudpersonens syster ska få ta över i berättelsen ett tag och nu tror jag att det lossnat. Imorgon kommer bli en spännande skrivdag. Då kommer det hända något nytt, som inte ens jag vet om. Skrivandet är alltid roligare då.

Om bara min nya inneboende låter mig skriva…

71158422-613B-4ECA-B8DE-AA213059ABB4.jpeg

Den 27 september hämtade vi den mest vedervärdigt gulliga valp jag någonsin mött. Han besitter en slags snuskig söthet som gör att man vill skada honom allvarligt och bita honom hårt. Men istället är det han som står för lemlästandes. Det är även han som bestämmer om jag får någon ro i mitt skrivande eller om jag måste rädda mina sockor och anklar från vassa mjölktänder. Men det gör verkligen ingenting. Denna lilla valp har flyttat in i huset och i våra hjärtan och vardagen får vara nästan hur trasslig som helst. Hans livsglädje och valpklumpedunsighet ursäktar honom allt. Men skam den som ger sig. Vad är väl några valpbett och lite skrivångest? NaNoWriMo- nu kör vi!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.