Resa med hund – dag ett

En timma efter planen lämnade vi hemmet. Resan skulle ta cirka fyra timmar och bilen var fullpackad med mat, kläder, hundar och deras saker. Målet var att resa till Sälen. Vägen började utanför Lidköping, östra vägen runt den stora sjön och sedan inlandsvägen. Inlandsvägen var en ny upplevelse för mig. Den var bitvis mycket vacker trots att vädret inte var det bästa.

Målet med resan är att göra något kul med hundarna och att komma bort från leran. Plugga och skriva kan jag göra lika mycket i Sälen som hemma.

Hundarna klarade bilresan mycket bra. Jag stannade två gånger på vägen för att de skulle komma ut. Första gången var vid Källbyhallar. Unghunden var orolig i bilen och jag gjorde ett stopp. Vi stannade inte länge utan fortsatte vidare. Sedan stannade vi och tog en promenad vi Otterbäcken, Gullspång. Det är ett fint stopp som jag brukar göra när jag kör den vägen med hundarna. Vi stannade vid campingen och tog en kort promenad längs Vänerstranden. Grått väder och ruggigt i luften men fint ändå. Märkligt att se platsen så öde.

Resten av resan sov hundarna. Väl framme i Sälen hade det blivit mörkt och det var inte helt enkelt att hitta stugan vi hyrt. Sedan tog vi en promenad. Hundarna verkade nyfikna på snön, som vi äntligen kommit fram till. 🙂 Väl inne i stugan tittade de sig omkring och somnade. Jag trodde de skulle vara rastlösa efter så många timmar i bilen men tydligen hade resan och den nya platsen gjort dem trötta.

Ikväll väntar ytterligare en promenad innan vi avslutar för natten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.