Resa med hund – dag 2, 3 och 4

Bilresan hade varit lång och unghunden vände på dygnet. Han hade sovit nästan hela dagen i bilen och fortsatte sova i stugan. Resultatet var att han väckte mig klockan halv fyra morgonen därpå och insisterade på att gå ut. Jag hade inget val. Det var bara att klä på sig och gå upp. Jag hade lagt in i planen att först se till att hundarna vande sig innan jag kunde lämna dem en stund själva i stugan. Och här var jag nu mitt uppe i det. Det är naturligtvis skillnad på att resa med en vuxen hund och en unghund på fem månader. Den andra hunden, som är sju år, tar det hela med ro. Med undantag för kylan. Han har något som kallas för ”corn” i en trampdyna, ( en slags förhårdnad) men varit bra i flera veckor. När vi sedan kom upp till isiga vägbanor blev han halt. Vi åkte därför ner till älvdalen och samhället under dagen och besökte Husdjursboden. Båda hundarna följde glada med in. Valpen ville prova allt godis och blev som vanligt blickfånget. Tjejen i kassan tog glatt emot honom så jag kunde prova vinterskor på gammelmannen. Vi hittade ett par och jag hoppas att det ska lindra. Men eftersom han är en ganska grinig gammal man var han inte speciellt tacksam för det utan försökte bäst sparka av sig skorna. Vi köpte även några tuggben och innan vi gick blev hundarna bjudna på godis. Det var ett trevligt besök.

C82026D5-8F8F-4B85-87F6-7C60029076F4_1_201_aMånen var nästan full på kvällspromenaden.

Den tredje dagen var tanken att jag äntligen skulle kunna få en stund för egen skidåkning. Jag hyrde längdskidor och gav mig av en sväng. Jag har inte åkt skidor på evigheter och det var vare sig snyggt eller effektivt. Jag gjorde några snitsiga vurpor och klarade inte av att ta mig uppför den brantaste backen utan var tvungen att ta av skidorna. Men jag lär mig och jag hade kul. Hundarna har nu vant sig såpass att de lugnt ligger stilla och vilar på samma sätt som hemma, efter promenad och lek.

6DA284C5-BDB9-4853-BC7E-5EA650E14574.jpegUnghunden vill gärna stå på balkongen. Här tittar han in. Annars spanar han efter hundar och människor som bär på skidor eller drar barn i pulka. 

Nu är jag inne på dag fyra. Den här dagen är tanken att jag ska ägna mig åt mitt skrivande. Jag reste inte till Sälen enbart för att träna mina hundar (främst unghunden) i nya miljöer och för att åka skidor. Jag reste hit för att få nya intryck till mitt skrivande. Men skrivandet har inte gått så bra de första dagarna. Idag kommer jag därför fokusera på mina egna texter och mitt skrivande. Därmed avslutar jag blogginlägget och återgår till mitt andra skrivande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.